Kontrollera riskerna kring Fotbolls-VM i Qatar

15 november, 2022

Världsmästerskapet i herrfotboll 2022 kommer att hållas i Qatar, från den 20 november till den 18 december. Det är det första världsmästerskapet som hålls i Mellanöstern och uppskattningsvis 1,5 miljoner fotbollsfans väntas besöka Qatar för evenemanget. Qatar har spenderat runt 220 miljarder US-dollar på att bygga anläggningarna inför VM:et och evenemanget förväntas sätta Qatar på idrottskartan och stimulera landets ekonomi.

Allteftersom VM närmar sig blir de etiska och säkerhetsmässiga frågorna alltmer aktuella. Evenemanget har väckt starka diskussioner och en stor oro finns angående korruption, klimatpåverkan, diskriminering och förföljelse av HBTQIA+- personer samt bristen på mänskliga rättigheter, arbetsrättigheter och säkerhet. Uppskattningsvis har 6 500 arbetare dött i Qatar sedan 2010 på grund av den bristande säkerheten.

Även om många företag fortfarande kommer vara en del av FIFA:s världsmästerskap i Qatar måste de överväga hur dessa frågor kan påverka deras verksamhet.

Denna rapport om global riskövervakning och strategisk prognos är för dig som gör affärer i Qatar eller besöker FIFA World Cup 2022. Vad bör du tänka på om du som företag är en del av evenemanget? Vilka risker bör du tänka på som besökare? Vilka risker bör du tänka på när du gör affärer i Qatar?”

Funderar du över din organisations riskexponering i Qatar och vad som kan göras för att minska riskerna och öka möjligheterna som finns?
Kontakta Dominic Bowen på vår utlandsdesk.

Här kan du hämta vår rapport ”Qatar FIFA World Cup 2022 risks and concerns” och också ta del av våra övriga rapporter.

Hämta rapport