En komplex värld behöver både kreativ och analytisk förmåga

2 januari, 2024

Kasper Axelssons karriärval och uppdrag handlar om att förstå den geopolitiska utvecklingen och trender inom kriminella miljöer. Han identifierar hot och hat online för både varumärken, offenliga – och privatpersoner. Digitala forum är idag i allra högsta grad arbetsfält för både kriminella och andra antagonister. Att ta kontroll över sin digitala exponering kan därför göra stor skillnad för utsattheten av brottslighet. Som analytiker handlar det ofta om att vara både lyhörd och kreativ för att identifiera potentiella risker och hot.

 

Hur ser en vanlig dag ut på ditt jobb?

Det finns inga vanliga dagar på Analysenheten, vilket kan låta klyschigt. Vi har uppdrag av olika slag som avlöser varandra, vilka kan se väldigt olika ut beroende på våra uppdragsgivares behov. Det kan handla om allt ifrån att omvärldsbevaka ett event, kartlägga exponeringen kring ett multinationellt företag eller en fysisk person. Dagarna blandas med arbete vid skärmen, kreativa möten och kundbesök.

 

Vad får dig att vilja jobba på Analysenheten?

Jag får utlopp för mitt säkerhetsintresse inom flera olika områden, då våra analyser rör allt från den geopolitiska utvecklingen till trender inom kriminella miljöer. Det är en ynnest att få arbeta nära kompetenta kollegor och utbyta kunskap, samtidigt som vi strävar efter att stärka kundernas och samhällets säkerhet. Analysenheten stöttar ofta andra funktioner på 2Secure med underlag och analyser, vilket gör att vi kommer i kontakt med olika typer av uppdragsgivare. Detta passar mig väl, då jag känner ett engagemang för utmaningar som påverkar olika delar av samhället, inom såväl företag som offentlig sektor.

 

Vad behöver göras för att få bukt med hat och hot online enligt dig?

Digitala miljöer är svåra att reglera och lagstiftningen är hårt eftersatt. Med detta sagt ska man inte falla in i en likgiltighet eller hopplöshet inför hot eller hat, vilket kan tyckas svårt i denna tid. Som jag ser det handlar det framför allt om att förhålla sig till utvecklingen. Som individ eller företag får man hitta en passande lösning för att hantera hat och hot i digitala miljöer. En komplex värld behöver både kreativ och analytisk förmåga. Och bra verktyg för att förutse hot och risker.

 

Vad får dig att trivas på jobbet?

Jag har fått möjligheten att jobba på en arbetsplats där man faktiskt bryr sig om sina anställda. Det är en otroligt utvecklande miljö där utrymme ges för individens egna tankar och idéer. Jag känner att jag har stort svängrum att påverka utvecklingen inom min enhet.

 

Vill du också vara med och bidra till ett tryggare samhälle?

Just nu söker vi samhällsintresserade analytiker

 

LÄS MER OM VÅRA LEDIGA TJÄNSTER HÄR