Hyllning till vår medarbetare för heroisk insats

15 oktober, 2021

Foto: Aftonbladet, Pernilla Wahlman

Onsdagen den 22/9 blev Melvin 16 år brutalt misshandlad och rånad av ett stort gäng. Det var på väg hem från en fotbollsmatch som det fruktansvärda hände. Till fotbollsmatchen hade han åkt med sin nya moped som han bara hunnit köra i några veckor. Melvin har både epilepsi och diabetes så mopeden hade fått stå och vänta i garaget hela sommaren för att få sitt förarbevis. Melvin blev neddragen från hans moped och liggandes på marken utsattes Melvin för knytnävslag, sparkar och stryptag. Men det slutade inte där. Under rånet slet gärningsmännen bort Melvins insulinpump, slang och nål från hans kropp och kastade sönder dessa. Därefter rånade de honom på hans mobiltelefon och på hans nya moped, som Melvin köpt för egna ihopsparade pengar.

När Mattias läste nyhetsartikeln om Melvin reagerade han starkt och blev oerhört illa berörd.
– Jag ville verkligen hitta ett sätt att visa Melvin att de goda krafterna i samhället är så många fler än det gäng som utsatte honom för misshandeln. I media har jag sett att insamlingar brukar gå bra och tänkte att varför kan vi inte göra det för att visa den här 16-åringen att han inte är ensam utan att vi är många som bryr oss, säger Mattias Nygren.

Tillsammans med hans vän Jessica Nilsson Greco ville de göra något för Melvin och hans familj och startade en insamling. De hade satt 60 000 kronor som mål för insamlingen, så att Melvin skulle kunna köpa en ny moped, hjälm och mobiltelefon. Men på bara ett par dagar kom insamlingen upp i 837 500 kronor.
Melvin och hans familj avser att starta en ideell förening eller fond för att hjälpa andra brottsoffer.

– Det känns fantastiskt att kunna visa Melvin och hans familj, men även alla andra människor som tagit del av det här, att det finns så många godhjärtade människor som är beredda att ge engagemang, tid och pengar för att hjälpa en människa som de inte känner egentligen. Det tycker jag är stort, säger Mattias Nygren.

Mattias Nygren är före detta polis och har under 15 års tid arbetat vid Polisens Nationella Insatsstyrka (NI). Därefter arbetade han som säkerhetschef inom FN. Idag arbetar Mattias på 2Secure som han också grundade tillsammans med några kollegor från NI. Det är vi väldigt glada för.

Tack för att du är den du är och för att du är en sann vardagshjälte som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Här kan du läsa mer om Mattias insamling till Melvin och hans familj