Från IFK Göteborg till 2Secure

5 december, 2023

Hela 30 år i säkerhetsbranschen har passerat när Mike startar sitt nya uppdrag på 2Secure. Redan som ung var säkerhet i fokuset och Mike riktade in sig mot personskydd, dit han nådde redan 1998. Efter ett antal utbildningar blev uppdraget allt mer på en strategisk nivå, både som säkerhetschef och konsult i eget bolag, där han utfört uppdrag för kommuner, staten, näringslivet och föreningslivet. Senast som säkerhetschef för fotbollsklubben IFK Göteborg, där anställningen varade i 10 år innan 2Secure hörde av sig.

 

Varför sökte du dig till 2Secure?

Jag har haft ögonen på bolaget sedan dess uppstart i stort sett. Visste tidigt att detta bolag hade stor potential och de stack ut lite extra. Efter snart 20 år i säkerhetsbranschen så har bolaget nått en hög klassnivå inom säkerhetsindustrin och namnet är välrenommerat, så när jag blev kontaktad var ett positivt svar från mig inte långt borta. Jag är stolt att få vara en del av 2Secure, att själv få utvecklas men framför allt att bidra till bolagets framtid så att våra kunder alltid ska vara trygga med att de får branschens högsta nivå.

 

Inom vilket affärsområde/affärsenhet ska du jobba?

Executive/Private i första hand men jag är säker på att min bredd kommer att kunna bidra även på andra affärsområden i framtiden.

 

Vad har du för förväntningar på din roll/arbetsplats?

Att få träffa kollegor som också sitter på mycket erfarenhet och kompetens, från olika hörn av säkerhetsbranschen. Genom att dagligen ges möjligheten att bolla tankar/idéer som bidrar till min och mina kollegors utveckling som i slutändan ger våra kunder moderna lösningar som visar på att 2Secure som företag ligger i framkant.

 

Vad vill du uppnå i din nya yrkesroll?

Den röda tråden under min karriär har alltid genomsyrats av att utvecklas, genom utbildningar eller att utmana mig själv genom arbete i helt olika miljöer. Den hungern har inte sinat med åren utan tvärtom, jag är hungrigare än någonsin. Förhoppningsvis kan jag vara med och påverka branschen positivt framåt, om inte i stort så i alla fall lite i taget.

 

Att vara ny på jobbet tar på krafterna, hur hämtar du kraft och fyller på med energi?

För mig är den bästa batteriladdaren i skog och natur. Som jägare älskar jag morgonstunden, en kopp kaffe med en äggmacka och samtidigt beskåda när solen gå upp. Vandrar gärna och har genomfört Fjällräven Classic i Sverige, Danmark och senast i Tyskland. Har även genomfört och klarat Para Endurance Race, vilket minst sagt är jobbigt men ger ändå energi tillbaka. Annars spelar jag gärna padeltennis.

 

Hur länge tycker du att man är ny på jobbet?

Mellan 6-12 månader eller när man inte längre behöver fråga en kollega om hur olika interna processer eller datasystem fungerar. Min erfarenhet vid byten av arbetsplats; det som är jobbigast att lära sig förstå, är oftast de små sakerna som bara ska funka ”av sig själv”. Ett bevis på att man inte är ny på jobbet, uppstår först när du lär andra på kontoret hur det funkar. Det ser jag fram emot!

 

I ditt uppdrag på 2Secure jobbar du mest med privatkunder. Vilka av dina tidigare erfarenheter tar du med dig i ditt nuvarande uppdrag?

Att känslan av personlig trygghet, både för sig själv och för sin familj, är viktig för att man ska kunna prestera på sin absoluta högsta nivå. Oavsett om du är elitidrottare eller är verkställande direktör på ett större företag. Det positiva med 2Secure är att den förståelsen finns i arbetskulturen. Trygghet prioriteras och laget går före jaget, – alla ställer upp för varandra och vi respekterar balansen mellan privat och arbetsliv.

 

Vi söker kontinuerligt nya kandidater, Just nu rekryterar vi säkerhetskonsulter.

 

Läs mer och sök våra tjänster