Vi välkomnar vår nya medarbetare Sonja Di Gleria

12 oktober, 2022

Sonja är 50 år och bor i Stockholm med sin familj. Hon har tidigare arbetat inom kommunikation, med allt från design av årsredovisningar till strategier i sociala medier. Nyfiken på något nytt började hon för två år sedan en masterutbildning inom informationssäkerhet, en utbildning som hon gjorde klart i somras med uppsatsen ”Searching for the silver lining of the US cloud” (spoiler: det finns ingen … än)

Vi passade på att ställa några snabba frågor till Sonja.

Varför sökte du dig till 2Secure?

När det var dags att skriva masteruppsats ville jag ha en verksamhet att utgå ifrån och ta hjälp av. Jag var i kontakt med flera företag, men valet föll på 2Secure för deras allsidighet och bemötandet jag fick vid de första kontakterna.

Inom vilket affärsområde/affärsenhet ska du jobba?

Jag ska arbeta med informationssäkerhet, främst governance och compliance.

Vad har du för förväntningar på din nya roll/arbetsplats?

Bara att få prata informationssäkerhet med andra insatta känns helt fantastiskt. Eftersom jag pluggade under pandemin blev det aldrig att man träffade sina klasskompisar för att göra uppgifter och prata om ämnet. Främst ser jag fram mot att använda de kunskaper jag fått under min utbildning, och kunna hjälpa uppdragsgivare.

Vad vill du uppnå i din nya yrkesroll?

Att hela tiden få lära mig mer, samtidigt som jag förbättrar mina uppdragsgivares verksamheter och levererar nytta. Det känns som att alla förutsättningar finns här, med så många kompetenta kollegor. Vad jag än undrar över eller behöver hjälp med så finns det alltid en kollega som har erfarenhet av precis det.

Att vara ny på jobbet tar på krafterna, hur hämtar du kraft och fyller på med energi?

Att gå hem från jobbet med en ljudbok i öronen ger bra avkoppling. Annars så styrketränar jag, umgås med vänner och familj och lär mig att spela biljard.

Hur länge tycker du att man är ny på jobbet?

Tills det börjar någon som är ännu nyare. Jag kan i alla fall konstatera att det är lättare att vara ny på jobbet när man har sällskap av 15 lika nya kollegor, och dessutom får en två veckors introduktion till verksamheten.

Vill du jobba hos oss?
Kika in på vår karriärsida för lediga jobb!