• en
 • sv
 • ”Vi bygger det som polismyndigheter över hela världen velat skapa”

  Hallå där, Fredrik Frejme, Regionchef Väst, 2Secure!

  Gänget i Väst har vuxit den senaste tiden, vad beror det på?

  – Under 2018 har vi lyckats rekrytera spetskompetenser inom samtliga av våra sju affärsområden, vilket gör att vi kan vara närmare alla våra kunder i region Väst. Nu kan alla våra kunder ta del av den breda tjänstepalett 2Secure har med de konsulter vi har lokalt. En liten del av marknaden i väst känner till 2Secure som helhet, men fler få nu möjlighet att lära känna alla de sju affärsområden vi representerar.
  Vi märker även att våra kunder har blivit mognare som beställare och i sitt sätt att värdera kvalitet och leveranssäkerhet. Vi kan både erbjuda en strategisk höjd som är direkt kopplad till våra kunders övergripande affärsmål och samtidigt vara operativa. På så sätt ser vi hur de interna säkerhetsorganisationerna får möjlighet att ta mer plats i det strategiska arbetet.

  Ni har precis flyttat till nya lokaler i Göteborg, hur kommer det att märkas för våra kunder och medarbetare?

  – För oss som jobbar på kontoret känns det jätteroligt att flytta in i nya lokaler. Våra killar inom IT-forensik har haft alla möjligheter att påverka de delar av lokalen som ska användas som labbmiljö. Våra kunder erbjuds säkerhetsklassade konferensrum och förberedda krisrum. När vi jobbar med utredningar så har vi möjlighet att låta jurister jobba i material i direkt närhet till våra IT-forensiker i en fortsatt skyddad miljö.
  I de nya lokalerna kan vi också på ett enklare sätt genomföra utbildningar, vilket kommer att märkas redan i höst. Men det berättar vi mer om i nästa nyhetsbrev.

  Vilka trender på säkerhetsområdet märker du av i din region?

  – GDPR är fortfarande ett stekhett ämne. Det har setts som ett hot av många säkerhetsavdelningar utifrån att det kommer bli svårt att fokus för övriga frågor inom säkerhetsområdet. Detta har vi sett bli en sanning i stor utsträckning.
  Kunskapsnivån inom företagssäkerhet börjar bli bättre, det finns en större mognad hos företagsledningar. Under lång tid har ledningen förstått Safety men sett Security mer som bara lås och larm. Det finns en större förståelse för att säkerhet måste vara en del av agendan även för företagsledningen.
  Vi ser även en ökad nyfikenhet på det nya NIS-direktivet som kommer inom kort.

  Intresset är stort för det nya Forensikcentret. Vad gör ni där?

  – Oj, jag skulle kunna fylla ett helt nyhetsbrev om detta. Jag har träffat väldigt många poliser som jobbar med IT-forensik under många år i branschen. Det vi bygger nu är det som polismyndigheter över hela världen har velat skapa. Ett fåtal har lyckats, så har även vi. Nu kommer vi att kunna jobba med en centraliserad lösning, där våra IT-forensiker i Göteborg kan sitta och jobba i samma utredning som våra IT-forensiker i Stockholm och Lund. Och där vi kan erbjuda säker extrahering av data med hög spårbarhet och lagring av enheter.
  Jag har förmånen att få jobba tillsammans med några av landets bästa it-forensiker, tillsammans kan vi erbjuda en väldigt trygg leverans. Vi kan även erbjuda partners såsom advokatbyråer och kunder att sitta i en skyddad miljö och jobba direkt i de kopior vi gör och med våra forensiska verktyg.

   

  Vill du komma i kontakt med 2Secure väst? Kontakta Fredrik Frejme på fredrik.frejme@2secure.se eller på +4670-529 49 38.