• en
 • sv
 • Föreläsning om företagsspionage

  Öka din medvetenhet och förståelse för modernt företagsspionage

  Företagsspionage är idag mer förekommande än vad det någonsin varit, men spionaget har också förfinats. Spionen är kanske inte alltid försedd med slokhatt, minikamera och bryter sig in i kassaskåp om natten. Nä, idag kan företagets egen teknologi, medarbetarnas datorer och telefoner vara spionens verktyg. Spionen kanske inte ens själv är på plats i Sverige.

  Denna föreläsning är ett måste för det moderna företaget, särskilt om det är i en innovationsstyrd verksamhet.

  Målet med föreläsningen är ökad medvetenhet och förståelse för modernt företagsspionage och hur allvarligt det kan komma påverka framtida affärspotentialer.

  Målgrupp

  Denna föreläsning riktar sig till personer i ledande befattningar i företag och organisationer som behöver medvetenhet och förståelse för risken för företagsspionage. Exempelvis medlemmar i ledningsgrupp men även specialister inom områden som risk, allmän säkerhet och informationssäkerhet/IT. Särskilt lämpligt för kunskapsintensiva företag och organisationer med innovations- och högteknologi i absoluta framkant.

  Inga förkunskapskrav

  Innehåll

  Utbildningen som ges som en föreläsning som beskriver risken och hur modernt företagsspionage bedrivs idag och med vilka metoder. Fokus är spioneri utfört av företag och stater, både nationellt och internationellt, med primärt ekonomiska (makt) motiv. Utbildningen omfattar även organisatoriska åtgärder för att minska risken för informationsläckage.

  Ingen begränsning i antalet deltagare.

  Kursen tar 2 timmar.

  Nästa kurstillfälle

  Vid förfrågan.

  Kostnad

  Kontakta oss för prisuppgift.

   

  För mer information kontakta: academy@2secure.se