• en
 • sv
 • Det är ett välkänt faktum att läsare distraheras av läsbar text på en sida när man skall studera layouten.

  Förskingring av 35 miljoner

  Ett byggföretags ledning misstänkte att allt inte stod rätt till i ett av sina pågående projekt. Trots projektledarens försäkringar om att bostadsrätterna skulle bli klara i tid fanns många tecken på att så inte var fallet. Bland annat fick huvudkontoret samtal från leverantörer som inte fått sina fakturor betalda.

  Ledningen valde att anlita 2Secure som genomförde en ekonomisk brottsutredning för att spåra pengaströmmarna i projektet.

  ”Vi sökte svaret på frågan varför projektet gick med förlust och varför det var försenat. Vi upptäckte ett omfattande system med märkliga transaktioner knutna till projektledaren”.

  Det visade sig att projektledaren använt pengar från byggprojektet i ett försök att rädda sina egna bolag från konkurs. Innan det uppdagades hade transaktioner på 35 miljoner kronor ägt rum.

  Resultatet blev att leverantörer inte fick betalt, byggprojektet försenades så kraftigt att de som köpt bostadsrätterna under lång tid stod utan ett hem.

  Med hjälp av 2Secures utredning gjorde byggföretaget en polisanmälan avseende förskingring och trolöshet mot huvudman. Den ekonomiska brottsutredningen inklusive bevis, överlämnades till polisen som agerade snabbt. Projektledaren blev dömd och fick fängelsestraff.

   

  Om du vill veta mer om företagssäkerhet eller om du misstänker att något sker på arbetsplatsen kontakta då Daniel Isberg på daniel.isberg@2secure.se eller på +4670-232 88 45

  Här kan du läsa mer om Security Risk Management