• en
 • sv
 • Nyhetsfotograf skadad under ett uppdrag utomlands

  Att vara fotograf kan innebära att man många gånger utsätter sig för säkerhetsrisker och i vissa lägen till och med riskerar sitt liv i jakten på sanningen. På de etablerade nyhetstidningarna har man noga utarbetade säkerhetsrutiner för att skydda sina fotografer och journalister, för att minska risker till varje pris. I många lägen rapporterar journalister och fotografer från krigsdrabbade områden där det från ena sekunden till den andra kan utbryta strid eller bli upplopp.

  En fotograf för en dagstidning blev skjuten under ett arbete i ett krigsdrabbat område och den primära uppgiften blev snabbt att lokalisera och hjälpa den skadade. Säkerhetsavdelningen på tidningen kontaktade oss och inom två timmar hade vi en kontaktperson i landet på sjukhuset samt en sjuksköterska från Sverige på flygplanet på väg till platsen.

  Väl framme på plats gjorde vi en bedömning av läget och kunde konstatera att skadorna från skotten inte var livshotande. Utifrån bedömningen lade vi upp en plan för transport av den skadade så att behandlingen kunde fortsätta på ett sjukhus i Sverige där familj och vänner fanns nära.

  Akuta situationer kräver omedelbart agerande och på 2Secure har vi ett vi ett stort globalt nätverk som med specialkompetens är beredda att ge sig iväg för att hjälpa våra kunder direkt. På plats i Sverige jobbar vi hela tiden för att backa upp vårt Response Team så att de kan utföra sitt arbete så effektivt som möjligt.

   

  För mer information kontakta: Mattias Nygren på mattias.nygren@2secure.se eller på +4670-999 69 57.

  Vill du läsa mer om våra utbildningar? Tryck här.

  Vill du läsa mer om resesäkerhet? Tryck här.