• en
 • sv
 • Något känns inte helt rätt med en anställd

  Ibland när en kund, privatperson eller företag, kontaktar 2Secure är det på grund av tydliga hotsituationer eller pågående säkerhetsintrång. Men i många fall är det endast med känslan av att något inte riktigt stämmer. I dessa situationer kan vi hjälpa till att utröna omständigheter och göra en bedömning av läget för att sedan kunna lägga fram en åtgärdsplan.

  Ett företag kontaktade oss med en sådan känsla – att något inte riktigt stämde. Vd:n misstänkte att en anställd inte gjorde sitt jobb ordentligt.

  När 2Secure började utreda situationen kunde de se att personen i fråga under den senaste perioden inte levererat som den brukar eller ens i närheten av det. Projekt som denne ledde var försenade och höll inte måttet.

  När vi konfronterade den anställde bröt denne ihop och berättade att hen blivit hotad under den senaste tiden. Innan den anställdes nuvarande jobb på företaget hade denne haft ett aktivt uteliv där droger funnits nära till hands. Hen hade direkt insett att detta liv inte gick att kombinera med ett professionellt arbetsliv och lämnat det bakom sig. Dock hade en av personens närmsta vänner haft svårare att ta sig ur sina vanor och lyckats dra på sig skulder. En dag några månader in i sitt nya arbete började den anställde få samtal från någon som krävde pengar och menade att hen var skyldig detta i och med att vännen inte kunde betala. Den anställde hade vägrat men hoten fortsatte. All stress gjorde den anställde oförmögen att utföra sitt jobb och denne vågade inte berätta för någon vad som pågick.

  Efter att ha tagit del av situationen gjorde vi en riskbedömning. Med vår rådgivning och genom att hela tiden hålla en tydlig linje och svara att den anställde inte var skyldig någon något så slutade de efter ett tag att höra av sig. Under tiden erbjöd vi även extra säkerhet för den anställde.

   

  Vill du komma i kontakt med oss gällande personsäkerhet vänligen kontakta Lars Folkbrant på lars.folkebrant(at)2secure.se.

  Vill du läsa mer om personsäkerhet kan du trycka här.