• en
 • sv
 • Hyresbostad var en bluff

  Att söka hyresbostäder via tjänster som Tradera och Blocket är allt mer förekommande men det medför även risker.

  En av 2Secures kunder använde sig av en liknande tjänst för detta syfte. Personen hittade en annons som uppfyllde dennes kriterier och skrev genast till annonsören. De bestämde datum för tillträde och annonsören skickade ytterligare bilder på lägenheten som såg ut att vara i mycket bra skick. Det bestämdes att två månadshyror skulle betalas i förskott och trots visst tvivel från vår kunds sida tyckte denne att annonsören kändes pålitlig och gick med på detta. Efter det att pengarna var överförda gjorde sig annonsören oanträffbar.

  Bostadsletaren tog kontakt med 2Secure för att få hjälp och vid närmare efterforskning upptäckte vi att annonsören hade ytterligare två annonser för exakt samma bostad uppe på olika hemsidor. Allt var samma inklusive bilderna, som vi senare kunde koppla till en mäklarhemsida där vår annonsör hade stulit bilderna för att använda i falska annonser. Även i dessa två fall hade annonsören fått personerna att betala hyra i förskott för att sedan helt försvinna från radarn.

  Genom att sammanställa informationen från de tre privatpersonerna kunde 2Secure identifiera personen bakom annonserna och sedan med polisens hjälp finna att denne fanns i registret för liknande brott. När 2Secure kontaktade annonsören dröjde det inte länge innan hen fört över alla pengar till de inblandade igen. Kunden kände sig lättad över att kunna lägga situationen bakom sig.

   

  Vill du komma i kontakt med oss gällande personsäkerhet vänligen kontakta Lars Folkbrant på lars.folkebrant(at)2secure.se.

  Vill du läsa mer om personsäkerhet kan du trycka här.