• en
 • sv
 • CFO dömd för brott

  Att ha kanaler och rutiner för att kunna upptäcka oegentligheter i en organisation är viktigt. Men det är lika viktigt att medarbetare kan rapportera oegentligheter på ett säkert och anonymt sätt. Ett verktyg för Whistleblower kan göra att oegentligheter upptäcks tidigt och därmed gör det möjligt att begränsa skadans storlek.

  En av våra nuvarande kunder saknade tidigare en whistleblowingtjänst. Företagets vd fick en fredag kväll ett sms från ett anonymt kontantkortsnummer; ”vet du om att en person i din ledningsgrupp är dömd för sexbrott?”.

  Kunden kontaktade oss och vi bistod med hjälp att bedöma trovärdigheten i sms:et och genomföra bakgrundskontroller på ledningsgruppen. Det visade sig att CFO, som också ansvarade för företagets etiksatsning, var fälld för köp av sexuella tjänster och hade två pågående utredningar om köp av sexuella tjänster mot sig.

  Vårt råd till företaget var att öppet tala om problemet, avskilja personen från sin tjänst och hjälpa personen med stöd. Vidare rekommenderade vi företaget att införa en Whistleblowingtjänst för att öka möjligheterna för rapportering av liknande problem eller andra oegentligheter.

   

  Är du intresserad av en whistleblowingtjänst till företaget? Kontakta då Daniel Isberg på daniel.isberg@2secure.se eller på +4670-232 88 45. 

  Läs mer om whistleblowing