• en
  • sv
  • Felrekrytering dyrt

    Tidigare idag hade jagshutterstock_68473198 ett kundmöte där vi avrapporterade en bakgrundskontroll på en person som visade sig återfinnas i flera rättsliga ärenden och som inte deklarerat någon inkomst. Naturligtvis fanns även flera grova felaktigheter (jag skulle kalla det lögner) i CV. Jag trodde avrapporteringen skulle vara klar snabbt, ett solklart fall för mig, men…

    …mötet fick en helt annan vändning när det visat sig att min kund redan anställt personen och dessutom på en fast anställning. Frågeställningarna blev helt andra, vad kan vi göra nu?

    Jag har tagit upp det i bloggen förut men rekrytering är ett hantverk som måste få ta tid och hanteras av personer med erfarenhet med de rätta verktygen.

    Att felrekryteringar är dyrt är något de flesta är överens om och det skrev även Dagens Nyheter om för ett tag sedan. I artikeln säger Anders Rydbacken att de flesta företagen har på tok för bråttom i sina rekryteringsprocesser. Jag håller helt med om det. Det resulterar i att kvaliteten går ned, men också att man hoppar över moment som en riskanalys. Har man verkligen råd att stressa fram en rekrytering av fel person?