Digital exponeringskontroll: Skydd för ledning och särskilt viktiga tjänster

29 november, 2023

Vad gör du när din personliga integritet allt oftare sätts på spel? Visst finns det oändliga möjligheter och till och med en del fördelar med digitalisering av tjänster och information. Samtidigt står vi inför en ökning av hot mot vår personliga integritet och säkerhet online när data om oss, både som offentlig och privatperson registreras i olika typer av tjänster, plattformar och databaser. I en tid där vår digitala närvaro är konstant och riskbilden är komplex, är det av största vikt att vi tar kontroll över vår egen data och minskar spridningen.

En exponeringskontroll av ledningsgruppen satte strategin för samtliga medarbetare

Låt oss börja med ett framgångsrikt exempel. Ett globalt företag genomförde en digital exponeringskontroll för att säkerställa säkerheten för ledningsgruppen online. Resultatet visade sig vara en ögonöppnare när de upptäckte en mångfald av resultat bland ledningsgruppens medlemmar. För vissa hade även deras personliga information spridits brett på nätet, inklusive privata e-postadresser, telefonnummer och sociala medieprofiler. För andra var det svårt att hitta någon betydande information alls, vilket var en positiv överraskning.

Efter att ha fått resultaten beslutade ledningsgruppen att ta sitt säkerhetsarbete ytterligare ett steg och inkludera sina familjer för att säkerställa deras integritet online. Flera av medlemmarna hade särskilt viktiga roller då de satt på tillgång till känslig information om företaget, varpå man såg en risk att även familjemedlemmar kunde stå i riskzonen för eventuell kartläggning, utpressning eller bedrägeri.

Resultatet kunde sedan användas för att skapa en bild av omfattningen av svagheter. Bolaget fick ett bra underlag för att sätta en strategi för samtliga anställda med specifika riktlinjer för ledningsgruppen, chefer och anställningar som jobbar med särskild känslig information.

Optimera din digitala säkerhet med digital exponeringskontroll: Skräddarsydda lösningar för individ och organisation

Digital Exponeringskontroll är en omfattande tjänst som ger dig djupgående insikter i din digitala närvaro. Genom att använda vår tjänst får du konkreta lösningar för att skydda dina personliga uppgifter och värna din integritet på nätet. Oavsett om du är en privatperson som vill ha kontroll över ditt privatliv eller en offentlig person som behöver skydd mot potentiella hot, kan Digital Exponeringskontroll anpassas efter dina specifika behov. För företag och organisationer utgör Digital Exponeringskontroll en strategisk fördel.

 

Det här kan du själv göra för att säkra känslig data:
 1. Sök regelbundet efter din egen information: Använd sökmotorer för att regelbundet söka efter din egen information på nätet.
 2. Uppdatera dina sekretessinställningar: Gå igenom dina sekretessinställningar på sociala medieplattformar och andra online-tjänster.
 3. Var försiktig med personlig information: Tänk noga innan du delar känslig personlig information online.
 4. Övervaka dina sociala mediekonton: Håll koll på vad du delar och vad andra delar om dig på sociala medier.
 5. Använd starka lösenord: Skydda dina online-konton med starka och unika lösenord.
 6. Säkra din digitala enheter: Se till att dina datorer och mobila enheter är uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna och att du har installerat antivirusprogram och brandväggar.
 7. Var medveten om phishing och bedrägerier: Lär dig att känna igen potentiella bedrägeriförsök och phishing-e-postmeddelanden. Var försiktig med att klicka på okända länkar eller ladda ner filer från okända källor.

 

Det här kan du få hjälp med av tjänsten Digital exponeringskontroll:
 • Säkerställ att dina anställda är skyddade mot angrepp och obehörig åtkomst.
 • Var proaktiv och minimera riskerna för dataintrång och säkerhetsbrott.
 • Få en total överblick över hur spridda dina känsliga uppgifter är på nätet, tjänsten omfattar all digital media.
 • Du får personlig service för att säkerställa snabb och effektiv hantering.
 • Begränsa spridningen av dina personuppgifter med våra konkreta åtgärdsförslag.
 • Du får rekommendationer om integritetsinställningar på sociala medieplattformar och tips för att skydda personlig information online.
 • Dina åtgärder minskar risken för obehörig tillgång till dina känsliga uppgifter.

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att säkra din verksamhet, varmt välkommen att kontakta Ida Oreland

Du kan också läsa mer om våra analystjänster här