• en
 • sv
 • 2Secure Academy

  Den bästa tryggheten är din egen kompetens – våra utbildningar är en investering för framtiden.

  2Secure Academy tillhandahåller utbildningar inom många områden, både för privatpersoner och för anställda eller företagare. Under våren fortsätter vi att leverera utbildning i pågående dödligt våld, bland annat till alla skolor i ytterligare en av Stockholms kommuner och i flera regioner ute i landet. Lena Ljungdahl, säkerhetskonsult och ämnesansvarig för denna utbildning hos 2Secure, berättar.

  – Intresset hos skolor, företag och organisationer att höja kompetensen kring det värsta tänkbara scenariot är väldigt stort. Det ser vi som något positivt, för det betyder att vi har nått fram med vårt budskap: Det GÅR att påverka utgången av en situation då någon eller några slumpmässigt försöker döda så många som möjligt på så kort tid som möjligt. Med kunskap och övning kan vi alla öka våra chanser markant, oavsett vår fysiska förmåga.

  Under utbildningarna som genomförts på många grund- och gymnasieskolor får personalen både teoretisk och praktisk kunskap om händelseförlopp, egna reaktionsmönster och metoder att agera klokt. De rädslor eller oroskänslor deltagarna kan bära med sig in i utbildningen hanteras under kursen av våra erfarna och pedagogiska instruktörer.

  – I början möttes vi av farhågor från rektorer och personal – föräldrar skulle kunna bli skrämda av att skolan behövde utbilda personalen i pågående dödligt våld. Nu får vi istället rapporter från rektorer att de flesta föräldrar verkar tänka helt tvärt om – de efterfrågar vilken utbildning personalen har i ämnet och vilken strategi skolan har för att hantera detta. Det är till och med något som föräldrar tar i beaktande när de ska välja skola för sina barn.

  Vill du veta mer eller beställa utbildningar? Kontakta marcus.oscarsson@2secure.se eller läs mer om våra utbildning här.