• en
 • sv
 • 2Secure Response Team

  2Secure Response Team utgörs av en grupp individer med specialkompetens inom respektive områden och är framför allt, alltid beredda på att agera i den stund det behövs på plats där det behövs. När någon skadas allvarligt finns det ingen längre tid för att stanna upp och reflektera, utan då krävs att man agerar snabbt och har väl utarbetade säkerhetsrutiner. På kontoret finns alltid människor som backar upp och ser till att all logistiken fungerar för det team som arbetar på plats.

  En kund till oss befann sig i en situation där en medarbetare skadats allvarligt under en resa utomlands. Kunden kontaktade oss, för att vi, så snabbt som möjligt skulle vara på platsen och hjälpa den skadade och se till att denne kom hem för att fortsätta vårdas på ett svenskt sjukhus. Genast samlade vi ihop ett team beståendes av en teamchef, en sjuksköterska och en narkosläkare som begav sig direkt till flygplatsen.

  Samtidigt som teamet var i luften förberedde vi, på kontoret i Sverige, alla detaljer för en medicinsk evakuering. Väl framme på plats, så var alla förutsättningar klara, för att vårt Response Team skulle kunna göra sitt jobb så smidigt som möjligt.

  Bara någon timme efter det att teamet landat var de på väg hem igen tillsammans med den skadade i ambulansflyg. Väl hemma i Sverige väntade en ambulans på flygplatsen som tog den skadade direkt till sjukhuset.

  Inom 17 timmar från det att vi fått samtalet från kunden, befann sig den skadade inom specialistvård på ett svenskt sjukhus. Denne kunde därmed vårdas i närhet av familj och vänner.