• en
 • sv
 • 2Secure utökar sitt digitala forensikerbjudande i Göteborg

  Samlar spjutspetskompetens till nytt center i Göteborg

  2Secure samlar sin expertkunskap i ett nytt centrum inom Digital Forensik i Göteborg. Centret kommer bemannas med den kompetens som redan idag jobbat med Digital Forensik samt med nyanställda specialister från bland annat svenska myndigheter.

  Med Digital Forensik kan vi samla bevis och indicier för att fälla eller rentvå företag och personer från misstankar om brott av lagöverträdelser eller företags policys och regelverk. Vi kan också kartlägga hur en incident, intrång eller intrångsförsök har gått till för att eliminera risken att den kan upprepas. Det arbete vi gör håller samma eller en högre standard än de rättsvårdande myndigheterna för att vår bevisning alltid skall vara användbar i en eventuell rättegång. Våra forensiker är också förberedda att lämna vittnesmål i domstol när så krävs, säger Fredrik Frejme, Regionchef Väst 2Secure.

  Digital Forensik handlar om att säkra bevis i digital media* genom att arbeta metodiskt, enligt beprövade processer och med rätt verktyg. Detta resulterar i att vi kan garantera våra kunder att materialet inte manipuleras eller förstörs under pågående utredning. Digital Forensik handlar även om underrättelseinhämtning på internet deep web samt darknet.

  Utredningen syftar till att ta reda på hur en incident har inträffat, identifiera en eventuell gärningsman samt bygga rutiner och skydd för att motverka att liknande incidenter inträffar. Incidenter som centret hjälper till med kan vara virusutbrott, hacker attacker, regel-, policy- och lagöverträdelser.

  2Secure har arbetet med Digital Forensik i flera år och genomfört ett stort antal utredningar åt såväl företag som myndigheter. Satsningen på ett center möjliggör at svara upp mot den ökade efterfrågan fortsätter Fredrik.

  *exempelvis dator, telefon, surfplattor, externa lagringsytor.

   

  För ytterligare information kontakta:

  Fredrik Frejme, Regionchef 2Secure, 08-656 50 00 eller på e-post fredrik.frejme@2secure.se